Inca Mania meets Delft

Pal aan het prachtige marktplein in Delft is sinds kort een vreemde eend in de bijt opgestaan. Benjamin en Marìa openden nog geen maand geleden – in deze toch wel barre omstandigheden – de Peruaanse bistro Inca Mania. Sinds haar komst naar Nederland miste de uit Lima afkomstige Marìa de veelzijdige Peruaanse keuken en kon ze haar honger helaas niet stillen met kroketten en frikandellen. Samen met haar partner in crime Benjamin – voor wie het horeca leventje niet vreemd is – werd de sprong in het diepe werkelijkheid.

Op de menukaart van Inca Mania zijn vooralsnog lunchgerechten opgenomen, maar er zijn al plannen om gasten ook voor het diner te kunnen verwelkomen. Het is lastig kiezen tussen al die heerlijke broodjes en wraps gevuld met nog heerlijkere vullingen. Ají de pollo, Asado de carne, lomo saltado en vele andere – ook vegetarische – combinaties. Tenslotte kun je ook kiezen voor een typische empanada (pasteitje) of tequeños (gefrituurde snacks) én diverse sausjes.

Wat mij betreft een laagdrempelige kennismaking met de rijke eetcultuur van Peru. Want je kunt even snel langs wippen (voldoende zitplaatsen) óf met je Peruaanse lekkernij door Delft struinen. Want dat is natuurlijk ook echt geen straf. En wat ik zelf misschien nog wel het allerbelangrijkst vind – de gastvrijheid. Daar ontbreekt het bij Inca Mania zeker niet aan!

Lees ook ’s mijn eerdere blog over de Peruaanse keuken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s