Champagne en haring aan de Kralingse Plas

Waar is het feestje? Dáár zingen we in koor. En dáár is ook altijd champagne. Tenminste, als je echt iets te vieren hebt. En waar moet je eigenlijk op letten bij het drinken van champagne? De Lepel van Lex geeft een aantal antwoorden cadeau in deze blog. En ja, het is inderdaad een tijd geleden dat ik mijn laatste blog schreef. Dus het werd tijd dat ik weer eens in de pen klom. Dit keer gaat het dus over champagne…én haring.

Via mijn andere hobby – tennis – kwam ik in contact met Jeroen en Remco van &Champagne. Na een gezellige competitiedag werd ik door de heren uitgenodigd voor een partijtje haring happen onder het genot van bubbels van het champagnehuis Pierre Mignon. Champagne die al door 5 generaties wordt geproduceerd. En daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen. Wááááár is dat feestje?

Op 11 juni vond een heuse haringparty plaats aan de Kralingse Plas te Rotterdam. The Boathouse werd voor even omgetoverd tot visafslag genaamd ‘Rotterdamse Maatjes‘. Ruud den Haan liet hier zijn verse haring handig fileren tot een hapklaar visje. En voor gasten die gruwelen van de volvette clupea harengus waren er gelukkig alternatieven. Flammkuche, surf & turf gerechtjes van de green egg of ofyr bbq en ook een woeste oesterman ontbrak niet op dit benefietfeestje voor KiKa. De Gillardeautjes vlogen over de toonbank zal ik maar zeggen.

En vis moet natuurlijk zwemmen. En als je het laat zwemmen, doe het dan goed. In champagne! En de champagne van &Champagne is dan echt geen straf. Overigens, ik heb geen aandelen in Pierre Mignon. En als het moet, ben ik ook zeker kritisch. Ik vind niet alle champagne lekker. Maar de geserveerde Grande Reserve en de Brut Rosé Prestige waren echt heel aangenaam en toegankelijk. Daar past een ziltig harinkje of oester prima bij. Een goed feestje dus met heerlijke bubbels. Overigens, bij flammkuche of vlees van de bbq drink ik toch liever een koud biertje…

En voordat ik het vergeet. Ik zou jullie nog vertellen waar je op moet letten bij het drinken van champagne:

  1. Wil je weten of champagne van goede kwaliteit is, let dan op de fijne bubbels
  2. Houd het glas bij de steel vast en niet bij de kelk. Zo blijft de champagne op temperatuur
  3. Heb je een champagnefles zonder jaartal, wacht dan niet te lang met opdrinken!
  4. Serveer de champagne in een spits toelopend glas (flûte)

Proost!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s