21 Pinchos maakt het waar

In de Rotterdamse Markthal gebeuren mooie dingen. Op de bar van 21 Pinchos prijkt de award van beste tapas restaurant van Nederland 2016. En ook dit jaar haalde het team dezelfde prijs binnen. Volgens het AD krijg je hier zelfs het beste vakantiegevoel. De lepel van Lex sprak met Manager Cas Leenders over het succes.

Werk je al lang in het horeca wereldje?

‘Eigenlijk niet. Maar ik heb wel eerder een bijbaantje gehad in de horeca’ vertelt de sympathieke manager. 21 Pinchos is inmiddels 3 jaar jong. Alles om mij heen ademt gastronomie. Mijn moeder heeft al een lange carrière in de food sector. En mijn vader ontwikkelt onder andere food concepten met zijn bedrijf Made of man. Dus horeca stroomt wel door mijn aderen. Ik hou van de dynamiek en het contact met onze gasten.

Waar geniet je het meeste van tijdens het werk?

Ik werk met fantastische mensen. De sfeer is oprecht en naast het harde werken is er altijd tijd voor een dolletje. 21 Pinchos serveert duizenden tapas en pinchos per maand. Geloof me, dat is echt aanpoten. En die prestatie leveren elke keer met elkaar. Ons team is gewoon één grote familie. Daar geniet ik enorm van.

Wat is je culinaire hoogtepunt?

Dankzij mijn ouders heb ik in hele mooie restaurants mogen eten. Sterrenrestaurants. Het Spaanse El Bulli van topkok Ferran Adrià bijvoorbeeld. En El Celler de Can Roca van de gebroeders Roca. Dat is moeilijk te overtreffen. Overigens, het eten in Zuid Afrika vind ik ook heerlijk.

Wie is je grootste voorbeeld?

Mijn moeder staat op nummer 1. ‘Ik denk dat ik nu ruzie krijg met mijn pa’ zegt Cas met een grote glimlach. Ze heeft haar strepen verdiend in het culinaire wereldje en is nog steeds actief met haar bedrijf Passion for Food. In opdracht van Unilever hebben mijn ouders samen het kookboek ‘Van piepers tot pasta‘ ontwikkeld. Hier zijn 1 miljoen exemplaren van verkocht. Daarnaast is mijn chefkok Miguel een groot voorbeeld. Zijn inzet is indrukwekkend.

Wat zijn je favoriete vakantiebestemmingen vanuit culinair oogpunt?

Het liefste ben ik in de Spaanse regio’s Catalonië en Baskenland. Dat zal je wellicht niet verbazen. Ondertussen worden diverse smaakvolle tapas en tongstrelende pinchos geserveerd. Van pata negra tot padrón pepers. ‘Daarnaast ben ik liefhebber van de Caribische keuken’ vervolgt Cas. Daar wordt met zoveel liefde gekookt.

Waar zou je graag nog eens willen eten?

Ik zou graag nog eens in een goed sushi restaurant in Japan willen eten. In de Netflix serie Chef’s table kun je in één van de afleveringen zien hoe dat eruit ziet. Dat roept bij mij wel het ‘wow-gevoel’ op.

Welk gerecht zou je mijn lezers aanbevelen?

Zelf ben ik een enorme fan van octopus (pulpo) gerechten. Dat moeten jouw lezers echt een keer proberen, ook al ziet het er een beetje apart uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s