Vlammende derde editie van de Wereld Tapas Dag

De Amsterdamse Kookfabriek werd afgelopen donderdag voor even omgedoopt tot Spaanse Arena. De derde editie van de Wereld Tapas Dag was een feit. Daar waar restaurant Beulings met een verrassende tapa de hoofdprijs binnensleepte.

Het Spaans Verkeersbureau – de organisator van dit evenement – nam haar gasten echt mee op een hoogstaande culinaire reis. En de Lepel van Lex was erbij. Werkelijk alle registers gingen open. Alles ter promotie van de Spaanse trots.

Cortadora profesional Cati Gómez liet haar vlijmscherpe mes met speels gemak door haar Señorio de Montanera glijden. Deze bellota smelt gegarandeerd op je tong. Vergezeld door een bruisende cava van deCavaKoning.

20170615_165405

En Spaanse Chefkok Diana Cervera – speciaal overgevlogen uit Dénia – toonde haar skills in een interessante kookshow. Ook al liet de techniek haar zo nu en dan in de steek. Vol overgave toverde ze ook nog eens 2 hele fraaie tapas uit de hoge hoed.

Maar het wordt nog beter. Diverse restaurants presenteerden hele smaakvolle tapas op verschillende kookeilanden. De verrukkelijke pinchos van 21 Pinchos uit Rotterdam galmen nog steeds na in het Amsterdamse. Ook het plaatselijke restaurant Daalder maakte indruk met een zeer ingenieuze merengue ‘niguiri’. En Maria’s Paellas heeft op deze dag mijn hart veroverd. Zij heeft het maken van de Paella Valenciana tot kunst verheven. Het wachten meer dan waard kan ik je vertellen.

Ja, daar sta je dan als foodblogger én lekkerbek pur sang tussen al die Spaanse appetizers. Eén grote proeftuin! Je snapt misschien dat ik dat best vervelend vond. Bloed, zweet en veel voorbereiding werd meerdere keren in mijn oor gefluisterd. Alles voor die ene rake smaakexplosie. Fantastisch! Serieus. Je kunt mij echt niet gelukkiger maken…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s