Kellerkuchen

Deze Duitse Kellerkoek is echt een verwennerij. En ook super simpel om te maken. 

Voor 12 personen

Ingrediënten 

200 gram suiker
3 eieren (maatje M)
50 gram cacao
2 pakken Verkade knappertjes (vierkant)
250 gram kokosvet

Materiaal

Bakpapier
Rechthoekige bakvorm (cake)

Bereiding

Laat het kokosvet smelten in een sauspan. Let op: niet aan de kook brengen.

Klop de suiker met de eieren met een mixer goed op. Voeg de cacao toe en roer met een lepel voorzichtig door. Klop vervolgens met de mixer goed door. Zet de mixer op de laagste stand en schenk langzaam de vloeibare warme kokosvet erbij. 

Bedek de vorm met het bakpapier en zorg dat het bakpapier boven de randen uit steekt. Leg vervolgens kaakjes op de onderkant en zijkanten van de bakvorm. Schenk een deel van de cacao massa (vingerdikte) over de laag kaakjes. Bedek vervolgens weer met een laag kaakjes en ga zo door totdat de massa op is en de bovenkant bedekt is met kaakjes. Laat minimaal 6 uur in de koelkast staan om op te stijven. Als het hard genoeg is, haal dan de koek uit de vorm door het bakpapier aan de zijkanten vast te pakken en op te tillen. Snijd vervolgens in gelijke plakken. Heerlijk bij een goede kop (eigengemaakte) cappuccino.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s