Restaurant Chung

Restaurant Chung in hartje Rotterdam is ongetwijfeld één van mijn favoriete eetgelegenheden. Deze Asian European Fusion artiesten toveren bordjes met ongeëvenaarde pekingeend. Voor elke Rotterdammer, of eigenlijk voor elke Nederlander die Chung nog niet ervaren heeft, heb ik een boodschap. Schaam je diep.

Horeca zaken waar de passie vanaf spat hebben mijn onvoorwaardelijke aandacht. Daar komt bij dat Chef Chung Wai Liu goed voor zijn gasten zorgt. Dus elke keer als ik dit mooie restaurant binnenloop weet ik dat het goedkomt. En dat is fijn toch?

De Aziatische Fusion keuken is hot. Misschien wel een beetje te. En dat bedoel ik niet letterlijk. Immers, eten kan nooit te heet zijn. Maar ik bedoel iets anders. Schieten we niet een beetje door met al dat gefuseerde eten? Zijn we met z’n allen misschien te trendgeil geworden?

Daarom zou ik bijna als een soort Wilders willen opstaan en roepen: ‘Willen we meer of minder Aziatische Fusion in Nederland?’ En daarmee bij voorkeur een ‘minder minder minder’ reactie willen krijgen. Gewoon om een keer een statement te maken. 

Voor een rechter zal ik vurig mijn pleidooi houden. Hem overtuigen dat mijn woorden uit de context getrokken zijn. Want natuurlijk vind ik dat Aziatische Fusion een plek in Nederland verdiend. Met één heldere kanttekening. Wie zich niet wil aanpassen aan mijn standaarden, opent maar een restaurant ergens in Azië.

Met andere woorden, ik wil gewoon meer meer meer Chung. Of in ieder geval restaurants die hetzelfde kwaliteitsniveau nastreven. Met name zaken die zich onderscheiden van de massa. Punt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s