Our best friend ‘Avocado’

Wisten jullie dat deze vrucht afkomstig is van een boomsoort uit Centraal Amerika? En dat deze boom ook Avocado heet? En dat ‘Solange’ een andere naam is voor een (eetrijpe) avocado? Ik wist het niet. Maar met wiki worden we allemaal wereldwijs. Een gezonde lekkernij trouwens. Goed voor het cholesterol door de onverzadigde vetten. Bevat tevens vitamine B, mineralen zoals ijzer en kalium en veel vezels. 

De verkochte avocado’s in Nederland zijn qua grootte en smaak maar een fractie van de exemplaren die ik in Peru gegeten heb. Wat een verschil zeg. Ik ben dol op de zachte romige smeuïge vettige smaak. Daarnaast heeft deze vrucht met zijn lichtgroene uiterlijk fantastische looks. Sushi masters werken om die reden graag met dit product. 

Avocado heeft het imago van een allemansvriend. De smaak en textuur combineert makkelijk met vele andere gerechten. Denk bijvoorbeeld aan de wereldberoemde Mexicaanse guacamole. En zo simpel te bereiden. Prak de avocado met een vork. Voeg wat mayo, uitgeperste knoflook, blokjes tomaat, gesnipperd sjalotje, beetje limoensap, een gesneden rood pepertje en wat kruiden toe en je hebt al een mooi tussendoortje. Lekker op een cracker of toast. Of wat dacht je van avocado met krab. You name it. Ook heerlijk in salades natuurlijk. Of gewoon simpel doorsnijden, pit eruit, snuf zout erover en uitlepelen maar! 

Tip: gebruik eens Herbamare over je avocado in plaats van zout. Erg lekker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s