Cheesecake met framboos

Say cheesecake. Een taart die spontaan een big smile op mijn gezicht tovert. Dit keer met een topping van framboos en jam. Kan echt niet ontbreken tijdens een leuke tuinparty met familie en vrienden. Of neem ‘m mee naar een leuk stadspark. Je naasten zullen nog meer van je gaan houden. En keep it simpel verder. Ik hou van less is more.

Voor 12 personen

Ingrediënten

120 gram digestive-koekjes
160 gram suiker
50 gram boter

450 ml crème fraîche
220 gram suiker
2 eieren
1 theelepel vanille-essence
500 gram roomkaas (ik gebruik graag Philadelphia)
40 gram boter (gesmolten)

10 frambozen
125 gram Frambozenjam

Bereiding

Verwarm de oven voor op 165 graden.

Verkruimel de koekjes en vermeng met de suiker en de boter. Druk dit mengsel in een springvorm (niet invetten) van 22 cm.

Meng de eieren, suiker, vanille en crème fraîche in een keukenmachine  (1 minuut). Voeg dan de roomkaas toe, klop tot een glad mengsel en mix gelijktijdig de gesmolten boter erdoor. Schenk vervolgens op de bodem.

De cheesecake moet 45 minuten in de oven. Haal de taart daarna uit de oven en laat afkoelen. Zet deze een nacht in de koelkast. Verwarm de volgende dag de jam met de frambozen in een steelpan en laat afkoelen. Bestrijk ten slotte de bovenkant van de cheesecake en laat in de koelkast staan totdat deze op tafel mag of meegaat naar dat leuke feestje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s