hallelujah! I love stoofvlees

Stoofvlees staat hoog op mijn favorietenlijstje. Grootmoeders recepten hebben de tand des tijds doorstaan. In sommige recepturen kom je zelfs ontbijtkoek tegen om de saus dikker, lekker kruidig en smeuïg te maken. Onze zuiderburen gebruiken hun duurste bruinbiertjes voor een nog intensere smaak. Vergezeld met dikke Vlaamse frieten, huisgemaakte mayo en augurkjes. Yes, yes yes! Damn, wat is dit toch heerlijk. Nee, goddelijk. Ik bedoel hemels. 

Op internet zijn duizenden stoofvlees recepten te vinden van dit zeer populaire gerecht. Keukenliefde heeft met de blog ‘Zo maak je het lekkerste stoofvlees’ alle stoofpotgeheimen prijsgegeven. 

Zelf kwam ik jaren geleden een mooi Hachee recept tegen op Youtube. Deze variant moet je echt proberen. Mijn familie is dol op mijn stoofvlees en ik moet ‘m minimaal 1 keer per jaar bij mijn ouders thuis klaarmaken. En het filmpje heb ik al lang niet meer nodig. Alle handelingen zijn na al die keren in mijn geheugen gegrift.

En als je een keer een heul goed stoofvleesje wilt uitproberen, ga dan in de zomer op het Lido terras van de SS Rotterdam zitten. Je hebt dan ook nog ’s een prachtig uitzicht. Leuk te combineren met een dagje Rotjeknor als je niet uit deze bruisende stad komt. Alvast veel plezier en eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s