Vrouwen hebben monopolie op foodblogs

Als we kijken naar de politiek en het bedrijfsleven dan hebben we nog een lange weg te gaan. Nog steeds zijn vrouwen ondervertegenwoordigd in het politieke speelveld. Jesse Klaver herhaalde in de afgelopen verkiezingen nog maar eens dat het kabinet voor de helft uit vrouwen moet bestaan. In de top van het bedrijfsleven blijft het een testosteronfeestje. Ook in de hogere regionen van de wetenschap zijn vrouwen schaars, zo blijkt uit onderzoek. De ene doelstelling volgt al jaren de ander op.

Amper 2 maanden geleden betrad ik zonder degen en muleta de foodblog arena. Niet gehinderd door enige kennis slingerde ik mijn recepten, interviews, recensies en culinaire hersenspinsels in deze online wereld. Met een gepassioneerde oprechtheid hoop ik heel veel lezers te kunnen vermaken. En misschien dat ik iemand, al is het maar voor even, omtover tot een keukenprins of -prinses.

‘Maar hoe ziet die foodblogscene er eigenlijk uit?’ vroeg ik me ineens af. Sinds Google gaat daar geen nachtje slapen meer overheen. Al na een paar zoekresultaten bleef ik enigszins verbaasd recht voor me uit staren. De sites draaiden rondjes in mijn bovenkamer. Chicks love food, Francesca kookt, Rens Kroes, Amber Albarda, de groene meisjes, uit Paulines keuken, Renee Kemps, de hippe vegetariër, Lisa goes vegan, foodness. De 10 foodbloggers die je in 2016 zeker in de gaten moest houden.

Een kwestie van smaak heeft een mooi overzicht van vele food engagers. Bezoek ook zeker ’s de blog van Voedzo, koken met Karin, De pan van Pien en I’m a foodie. Pagina’s boordevol met foodcontent in optima forma zal ik maar zeggen.

En het hield nog niet op. Bij de uitreiking van de foodblog awards 2016 stonden 7 glunderende winnaars op het podium. Terecht! Tenminste, ik heb geen reden om daaraan te twijfelen. Ik ben immers nog maar een groentje vergeleken met deze doorgewinterde matadoren. Maar 1 ding viel mijn mannenoog direct op: er stonden welgeteld NUL mannen op het podium. Hmm…

En de uitreiking voor dit jaar dan? Warempel, 2 mannelijke foodbloggers zijn genomineerd voor de Mr. Kortingscode Foodblog Awards 2017. ‘De man die koken kan‘ en ‘Wessalicious‘. Verder worden maar liefst 11 trotse vrouwelijke foodlovers gepresenteerd.

Zijn er dan geen goede mannelijke foodbloggers?

Weinig…maar ze bestaan. Dit was Gereons Keuken Thuis ook al opgevallen en nodigt zelfs mannelijke gastbloggers uit iets culinairs te delen. Simon Vanbecelaere alias ‘bbq bastard‘, Thomas Culinair en René Meesters van Het eten is klaar pakten de handschoen welwillend op. Al stel ik mezelf direct de vraag:’who is next?’ Ja, natuurlijk kan De lepel van Lex het mannenfront versterken om zo nog enig tegengewicht te bieden aan al dat vrouwelijke geweld. Hand in hand trekken wij samen ten strijde. I have a dream. Beste Mr. Kortingscode, in 2020 zal de helft van de nominatielijst uit mannen bestaan.

3 gedachtes over “Vrouwen hebben monopolie op foodblogs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s