Restaurant Seasons: elk seizoen letterlijk een nieuw jasje 

Locatie en inrichting

Aan de Dorpsstraat was het vast even wennen voor de Oisterwijkers. Het bekende restaurant De Lobby is niet meer. Seasons Oisterwijk is geboren en de naam verraadt het concept. Elk jaargetijde heeft zijn seizoensgebonden menu. Zelfs het interieur verandert mee. En nu de lente is begonnen zijn de winterse decoraties definitief opgeborgen. Met 45 couverts een knus restaurant te noemen. Een echte eye catcher is de Mibrasa. Een houtskooloven van Spaanse makelaardij.

Het personeel

Als ik het personeel in een paar woorden moet omschrijven, dan zou ik zeggen: ‘zeer toegankelijk, vriendelijk, informeel, attent en kundig’. In voor een praatje, zowel voor als achter de bar die doorloopt in een open keuken. Mijn complimenten.

Het menu

De stempel van chef Paul van Waarden is duidelijk herkenbaar. Een blend van smaken uit met name de Aziatische en Franse keuken. Op de dinerkaart prijken onder andere lekkere appetizers zoals Coquilles ‘Nam Kee’, gestoomde Sint Jakobsschelpen bedekt met in boullion gekookte zwarte bonen en glasnoedels. En ziltige oesters met zoetzure, ietwat pittige steak tartaar en ei kruim.

Seasons heeft ervoor gekozen de gerechten op de kaart met de kopjes Koud, Warm en Zoet in te delen. De koude gerechten hebben een prijs tussen de 3 en 15 euro. De prijs van warme borden is meestal 15 euro. Wil je echt iets anders dan kun je – voor een kleine 30 euro – het 3 gangen menu van de Chef kiezen. Op de website zijn zowel de lunch-, menu- als wijnkaart beschikbaar.

Na een kort overleg met de gastheer geven we de brigade carte blanche. Een selectie van Seasons passeert de revue. Oesters, coquilles, gefrituurde garnalen met togarashi (Japanse zeven kruidenmelange), terrine van eendenborst en -lever met een heerlijke bietenmousse en geroosterde brioche, salade niçoise met een twist, entrecôte, zuurkoolschotel met geroosterd spek en saté van rookworst. Het is allemaal zeer smaakvol, met voor mij als uitschieter de terinne! Helaas hebben we geen ruimte meer voor een dessert.

De wijnen
Gastheer en sommelier Cees van Beurden ademt horeca. Met speels gemak beweegt hij zich door het restaurant. Bij mooie gerechten horen natuurlijk ook goede wijnen. We starten met een Chardonnay van producent Domaine de Bergon uit de Pays d’Oc regio in Frankrijk. Een heerlijke wijn om de lente mee in te luiden met aroma’s van wit fruit (peer, meloen). Daarnaast wordt ons een Torrentés van producent Kaiken met oogstjaar 2015 geadviseerd. Deze droge witte Argentijnse wijn uit Salta heeft veel geur. Intens fruitig en bloemig, muscat-achtig zelfs. Fris en smaakvol met een vrij lange afdronk. Echt het proberen waard.

Conclusie

De mannen en vrouwen van Seasons weten wel wat lekker eten is. De kaart bevat voldoende keus om iedereen te bekoren. Als je een voorliefde voor fusion gerechten hebt, dan moet je zeker een keer richting Oisterwijk rijden. De sfeer is informeel en knus en beweegt mee met de vier seizoenen. Het personeel is attent en zeer toegankelijk. Voor een diner ben je gemiddeld tussen de 30 à 50 euro per persoon kwijt. En als de kaart van Seasons je echt niet kan bekoren, dan kun je het nog altijd proberen bij de naastgelegen brasserie De Dorpsherberg.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s