Frieten van polenta

Polenta is een traditioneel product uit Noord-Italië. Het leuke aan koken met polenta is dat je je eigen twist aan het gerecht kunt geven. Zoet, zout, pittig, gekruid, gebakken, gefrituurd of in de oven met een goede laag parmezaanse kaas erop. Dit keer frieten van polenta. Lekker te combineren met bijvoorbeeld stoofvlees!

Voor 4 personen

Ingrediënten 

400 gram Polenta
500 ml kippen- of groentebouillon
500 ml melk
1 ui, gesnipperd
1 knoflookteen, fijn gesneden
Zout & Peper
Oregano
Olijfolie

Bereiding 

Bereid de bouillon voor. Fruit in een diepe pan de ui in olijfolie aan. Voeg vervolgens de knoflook toe en roer op zacht vuur door. Doe de bouillon, de melk en de polenta in de pan en zet het vuur laag. Roer even goed door en laat 15 minuten pruttelen met de deksel op de pan. Roer af en toe goed door zodat de polenta niet aanbrandt. Breng verder naar wens op smaak met zout, peper en een beetje oregano. Doe dit pas op het laatste moment zodat de smaak van oregano niet verdwijnt. Roer nog een keer goed door.

Zet alvast een rechthoekige lage ovenschaal of ovenplaat met opstaande randen klaar. Schenk de massa in de schaal of plaat en laat volledig afkoelen. Snijd de polenta in frieten. Doe bloem op een bord en haal de frieten even door de bloem. Vul een koekenpan met een goede laag olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie) en ‘frituur’ de polenta frieten goudbruin. Je kunt de frieten natuurlijk ook in de oven ‘afbakken’. Zet je oven op grillstand en laat goudbruin worden. Let op: dit kan heel snel gaan! 5 tot 10 minuten is voldoende.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s