Perzik gevuld met lekkers

Iedereen heeft wel een blik met perziken op sap thuis in de voorraadkast staan. Mocht dit niet zo zijn, vergeet dit dan niet op je volgende boodschappenlijstje te zetten. Dit dessert is supersnel te maken en brengt je direct in Italiaanse sferen. Je kunt uiteraard ook verse perziken gebruiken.

Voor 4 personen

Ingrediënten 

2 blikken perziken op sap (6 helften per blik) of 6 verse rijpe perziken
8 cantuccini koekjes, fijngehakt
25 gram gemengde (ongezouten) noten, grof gehakt
Rasp van een halve citroenschil
1 eidooier
2 eetlepels amaretto of amandel likeur
1 theelepel kaneel
50 gram fijne kristalsuiker

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de perzikhelften met de bolle kant onder in een ovenschaal. Meng de fijngehakte cantuccini koekjes en grof gehakte gemengde noten samen met de eidooier, suiker, kaneel, amaretto en rasp van citroenschil in een kom. Vul vervolgens alle perzikhelften met het mengsel en zet de schaal 15 minuten in de voorverwarmde oven. Leg per persoon 3 helften op een bord. Eet smakelijk!

Variatietip: probeer dit ook ’s met peer of appel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s