Toptoetje van de week: Pere al mascarpone

Een heerlijk Italiaans dessert met gepocheerde peren en een saus van mascarpone. In plaats van deze saus kun je ook vanille ijs gebruiken. Succes gegarandeerd!
Voor 4 personen

Ingrediënten:

4 handperen
200 ml witte wijn
1 kaneelstokje
2 kruidnagels
70 gram fijne kristalsuiker
1 vanillestokje
100 gram mascarpone
1 eetlepel amaretto
1 eetlepel cognac
handjevol cantuccini koekjes, grof gemalen

Of vanille ijs in plaats van de mascarpone saus. Je hebt dan ook geen cognac en amaretto nodig.

Bereiding:

Ontdoe de peren van de schil en het klokhuis. Zorg dat je 8 peerhelften hebt. Schraap de vanille uit het stokje en hou dit apart. Doe de peren samen met suiker, wijn, kaneel, kruidnagel en alleen het vanillestokje in een hoge pan en kook ze op laag vuur beetgaar, dus niet te zacht. Ga uit van 10 minuutjes en gebruik een cocktailprikker om te gaarheid tussendoor te testen. Zet de peren vervolgens apart om af te koelen. Het sap moet je vervolgens inkoken tot een stroperige dikte. Giet dit af met een zeef in een kom.
Voor de saus moet de marcarpone samen met de cognac, amaretto en uitgeschraapte vanille in een schaal gemengd worden, maar niet te lang. Je kunt de saus ook vervangen door vanille ijs. Let op: houdt van alles voldoende over voor een eventuele 2de ronde!

Gebruik diepe borden en schenk een beetje van het ingedikte perensap in het bord. Leg hier een peerhelft op met de bolle kant naar beneden. Vul deze met de mascarpone saus of leg er een quenelle (of bolletje) van ijs op. Strooi vervolgens de grof gemalen cantuccini koekjes over het bord. Geniet van dit overheerlijke dessert!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s